Om Linedance

Vad är Linedance?

Det är nog den vanligaste frågan vi får. Därför har vi nedan skrivit ihop lite info om vad just Linedance är.
Här kan du även finna bra info om sko- och klädval.

Allra vanligast är det att Linedance dansas utan partner, men det finns även Linedance i parform. Som namnet antyder, dansar man på rad. Tack vare att alla dansar enligt samma mönster, behöver man inte så mycket utrymme som man kan tro. Alla som fastnat för denna dansstil har nog lyckats klämma in en dans i såväl köket som i hallen. 
Danserna som dansas är alla förkoreograferade danser, som kursens instruktör lär ut. Danserna består av olika mängd steg, och finns i olika stilar och tempo. Många tror att Linedance bara består av en sorts dans, men så är inte fallet. Inom Linedance finner man många olika danskaraktärer, som vals, chacha, polka och funk. 

Många funderar på kläd- och skoval inför sin första gång när de ska dansa Linedance. Vi rekommenderar skor som inte har en gummisula, då gummisulor tenderar att suga fast i golvet, vilket hindrar er i rörelserna. Det går även att dansa i bara sockar om ni tycker det är svårt att hitta skor som passar. 
Kläder är helt upp till dig vad du vill dansa i. Vissa dansar i träningskläder, medan vissa trivs bäst i ett par jeans och en t-shirt.
Valet är ditt!

Linedance är en hälsosam och kul träningsform, där du kan dansa och umgås med dina vänner samtidigt som du rör på dig. Du tränar inte bara musklerna, utan även skelettet, då Linedance även visats motverka benskörhet. Dessutom är Linedance en bra träning för hjärnan också, då du hela tiden använder minnet.

Så vad väntar du på? Varmt välkommen att prova på Linedance!